Arrow94.nl

Handboogschietvereniging Leusden

Arrow94.nl

Warnsveld 2022

De activiteitencommissie had afgelopen zaterdag, 3 juni 2023, een leuk uitje georganiseerd! In Warnsveld ligt een prachtig 3D parcours, waar je voor een kleine bijdrage een hele dag mag schieten. Het is in Nederland één van de weinige plekken waar dit kan.

3D schieten doe je op doelen van foam, die de vorm van dieren (of buitenaardse wezens) hebben. Elk doel heeft een zone die het aantal punten markeert. Het is een wedstrijdvorm van boogschieten. Je hebt op elk doel vaak maar 1 pijl om punten te scoren. En soms, als je mist, nog een tweede. Je schot moet dus in 1x goed zijn. Dat is bij overige wedstrijdvormen anders; daar heb je meestal 3 pijlen, soms zelfs 6. Daarbij worden veel wedstrijden geschoten op standaard afstanden, zoals 30, 50 of 70 meter zoals bij de olympische spelen. De afstanden zijn bij veldwedstrijden – dan loop je door het veld of bos en schiet je op blazoenen in plaats van foam dieren – zijn ook vaak onbekend. Echter kan je bij deze veldwedstrijden veel makkelijker gebruik maken van meetgegevens om de afstand in te schatten. De grootte van het blazoen zegt bijvoorbeeld al iets over de minimale en maximale afstand waarbinnen het doel staat. Dat kan bij 3D niet. Het inschatten van de afstand moet je dus doen ‘op het blote oog’.

En dat vinden wij leuk. Heel leuk! Helemaal als je met je eerste pijl het maximaal aantal punten haalt. Maar het is ook leuk als je mist en je jouw pijl uit het water moet vissen met een kanootje. In Warnsveld zijn er ook nog doelen met een extraatje, zoals een toren waar je op kan klimmen. En als je toch een tweede, derde of vierde pijl wil schieten is er niemand die je tegen houdt. Ja, dat 3D parcours in Warnsveld, daar komen we graag nog een keer!

Onze vrienden